Omul nu a fost înzestrat cu aripi, dar le-a creat pentru a gusta din libertatea de care se bucură păsările cerului. Pentru a te simți stăpânul lumii, chiar dacă doar pentru scurt timp, și pentru a te bucura de senzații unice, atunci trebuie să poposești neapărat în Țara Hațegului, la poalele Munților Retezat, pentru un zbor cu parapanta la Clopotiva.

Te încarci cu energia locului, guști bunătățile culinare și… zbori

Peisaje desprinse parcă din tablouri celebre şi locuri de poveste, cu oameni calzi şi primitori. De toate acestea şi multe alte experiențe de neuitat pot avea parte turiştii care aleg să poposească în minunata Țară a Hațegului. Aşadar, după ce ai vizitat cele mai reprezentative obiective turistice din aceste părți ale locului: Rezervația de zimbri, Geoparcul dinozaurilor, Biserica de piatră de la Densuş, Cetatea Mălăieşti, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Cetatea Colț, ai trecut pe la Cascada Lolaia şi ți-ai umplut plămânii cu aerul curat din Parcul Național Retezat, guşti, musai, nişte virşli de Sălaş, cum numai în aceste locuri găseşti, iar apoi te pregătești pentru un zbor cu parapanta la Clopotiva.

Zburătorul din Retezat te poartă prin văzduh

Acest om, zburătorul din Retezat, te va ajuta să vezi această minunată aşezare prin ochii şoimului şi te va conduce în cea mai palpitantă şi inedită experiență, zborul cu parapanta.

Şi-a făcut cuibul la poalele Retezatului. A cumpărat un teren pentru aterizare şi exerciții şi le arată turiştilor frumusețile acestor locuri din înaltul văzduhului. Împreună cu câțiva piloți și instructori de zbor a format o echipă, ProAdrenaline Paragliding, compusă din profesioniști, oameni cu experiență în zborul cu parapanta. Între aceștia se numără Ervin Deak și Toma Coconea, Șoimul din Parâng.

Cei care vor veni, vor avea parte de o experiență deosebită și multe amintiri plăcute. Ne vedem, ne cunoaștem, urcăm la decolare la 1.160 de metri altitudine, admirăm peisajul fantastic al depresiunii Țării Hațegului care se așterne sub noi, apoi ne întindem aripile și precum dinozaurii zburători preistorici ne avântăm în zbor liber.

Avem persoane care ne-au contactat din toată țara, dar și din străinătate. Mulți care vin să viziteze Retezatul se opresc și la noi, pentru că își doresc să aibă parte și de o astfel de experiență. Pe tot parcursul anului este liber la zbor cu parapanta, binențeles în funcție de condițiile meteo”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Dan Toterman.

Decolare în tandem, de la 1.160 de metri altitudine

Piloții ProAdrenaline Tandem sunt special atestați pentru această activitate și au obținut o licență în urma unui curs de pilot instructor tandem. Au o experiență de peste 10 ani în această activitate, ceea ce reprezintă sute de ore de zbor. Dan Toterman, Ervin Deak, Adrian Cîmpeanu și Toma Coconea, poreclit Șoimul din Parâng, sunt trei piloți alături de care poți experimenta zborul în tandem.

„Zborul în tandem este modalitatea cea mai simplă pentru a experimenta zborul cu parapanta. Totul se desfășoară în condiții de siguranță maximă. Trebuie doar să urmezi instrucțiunile simple ale pilotului de tandem. Durata unui zbor standard este între 10 și 15 minute. De câteva ori pe lună, organizăm astfel de serii de zbor. Sunt mulți doritori, însă anul acesta, pentru a evita aglomerația, am programat oamenii la intervale mai mari de timp, tocmai pentru a nu se crea aglomerație. Oricum, sus, în aer suntem doar două persoane”, a declarat pentru GO Hunedoara, Dan Toterman.

Școala de zbor cu parapanta la Clopotiva

Dacă îți dorești să devii pilot de parapantă, primul pas pe care trebuie să îl faci este să iei legătura un instructorul Dan Toterman, atestat în acest scop de Asociația de Zbor Liber din România (AZLR). Acesta, împreună cu Toma Coconea, se ocupă de activitatea de pregătire a elevilor-piloți de parapantă. „Instruirea și pregătirea piloților elevi de parapantă a devenit pentru mine o profesie și pot spune că satisfacția celor care au învățat să se bucure în siguranță de plăcerea zborului este de asemenea și pentru mine o satisfacție de neegalat”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Dan Toterman.

Pentru rezervări și orice informații suplimentare ne puteți contacta la telefon 0730767682.

Ne gasiti si pe parapantaproadrenaline.ro

https://www.facebook.com/ClopotivaProAdrenaline

Scrie o recenzie

Recenzia ta pentru aceasta locație

angry
crying
sleeping
smily
cool
Încarcă

Your review is recommended to be at least 140 characters long

imageYour request has been submitted successfully.

building Own or work here? Claim Now! Claim Now!
image