Complexului Turistic Băile Daco – Romane se află în stațiunea balneo-climaterică Geoagiu- Băi, într-o zonă deluroasă, la o altitudine de 350 de metri, în depresiunea omonimă de la poalele Munților Metaliferi. Apa termală și aerul ozonat, mereu împrospătat de brizele montane, recomandă stațiunea pentru tratamentul unor boli reumatice, dar și ale sistemului nervos, în stări de oboseală, surmenaj, anemii, nevroze.

Foto Claudiu Nicolae Simonati

Oazele de relaxare din incinta ștrandului îi așteaptă pe turiști să se destindă în apa termală, provenită dintr-un izvor descoperit de romani, în urmă cu 2000 de ani. Complexul beneficiază de spații pentru servit masa cu preparate delicioase, cabine de schimb, șezlonguri și un loc de joacă. Igiena este strictă, iar conducerea ștrandului pregătește nenumărate surprize, pentru finalul fiecărei săptămâni, în acest sezon estival.

Spații generoase pentru recreere

Redeschis la finele lunii mai, complexul are o suprafața totală de 21.000 de metri pătrați, din care circa 3.000 de metri pătrați reprezintă doar luciu de apă, adică cele trei bazine. Este vorba despre un bazin care pornește de la o adâncime de 1,7 metri și ajunge până la 3,5 metri, ce dispune și de o trambulină pentru sărituri, un bazin cu adâncime între 70 de centimetri și 1,8 metri și un bazin pentru copii, ce are 40 de centimetri adâncime. Din acest an, în bazinul pentru copii și cel mijlociu, temperatura apei măsoară circa 34 de grade Celsius, după ce conducerea complexului balnear a montat o centrală termică ce încălzește apa venită din izvorul termal la o temperatură de 29 de grade Celsius.

În incinta ștrandului se găsește și un bazin olimpic, care are o lungime de 50 de metri, lățimea de 25 de metri, iar adâncimea de 1,9 metri. Acesta va putea fi utilizat din luna iulie. Turiștii care aleg această destinație pentru petrecerea timpului liber mai au la dispoziție și 120 de cabine în care să își schimbe vestimentația și 2.500 de șezlonguri. Complexul mai dispune și un loc de joacă, unde micuții se pot zbengui în voie.

Apă cu proprietăți miraculoase

Complexul Băile Daco – Romane se numără între locurile din județul Hunedoara preferate de turiști din toate zonele țării. Însăși stațiunea balneo- climaterică este extrem de căutată de persoanele care suferă de diverse afecțiuni, îndeosebi de natură reumatică. În perioada verii, sute de mii de turiști poposesc la Geoagiu-Băi pentru a profita de soare, de aerul curat, dar în special de calitatea excepțională și proprietățile apei termale din bazinele complexului de agrement.

Izvoare tămăduitoare și obiective turistice impresionante

În stațiune există și câteva izvoare „tămăduitoare”, ale căror ape sulfuroase se folosesc pentru diferite afecțiuni, reumatice, gostro – duodenale ori renale.

Turiștii care ajung aleg să își petreacă timpul liber în stațiunea Geoagiu – Băi, după o cură de tratament și relaxare în complexul balnear, pot vizita o serie de obiective turistice și vestigii istorice, unele unice în lume cum sunt Termele Romane.

Un alt monument impresionant este Biserica Rotonda, din orașul Geoagiu, dar și Drumul roman. Nelipsite din peisaj sunt Cascada Clocota și Grota Haiducilor.

Ștrandul este deschis în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9:00 și 18:00.

Prețul unui bilet pentru adulți este de 30 de lei, iar pentru copii, până la 14 ani, 25 de lei.

Geoagiu – Băi se numără printre cele 26 de stațiuni din țară, considerate de interes național. La „Băile Daco – Romane”, situat la 46 de kilometri de Deva şi 19 de Orăştie, se poate ajunge fie cu maşina, pe A1 sau Drumul Naţional (DN) 7, de la Sibiu sau Timişoara, ori pe DN 1 şi DN 7, de la Cluj Napoca, fie cu trenul până la Orăştie şi, apoi, cu autobuzul până în staţiune.

Vă recomandăm și: Statiunea Geoagiu-Bai | GO Hunedoara

Cascada Clocota din Geoagiu Băi | GO Hunedoara

Biserica Rotonda din Geoagiu | GO Hunedoara

Scrie o recenzie

Recenzia ta pentru aceasta locație

angry
crying
sleeping
smily
cool
Încarcă

Your review is recommended to be at least 140 characters long

image

imageYour request has been submitted successfully.

building Own or work here? Claim Now! Claim Now!
image