Un parc tematic unic în țară și în Europa, Dinosaur World Transylvania, a luat ființă la poalele Masivului Retezat, în localitatea Sibișel, comuna Râu de Mori, din apropiere de Hațeg. Este vorba despre un proiect grandios, de milioane de euro, inițiat de doi soți hunedoreni, care locuiesc de 25 de ani în Statele Unite ale Americii.

De ce un parc al dinozaurilor la poalele Retezatului? Răspunsul este simplu. Aici, în urmă cu milioane de ani au trăit dinozaurii, fiind descoperite în acest sens fosile și ouă care atestă prezența acestor viețuitoare în Țara Hațegului.

Oricine va ajunge aici nu va avea timp să se plictisească. Dinosaur World Transylvania, este un loc complex, unde poți „asculta” liniștea, îți poți testa adrenalina sau te poți distra alături de prieteni ori familie. Aici, poți chiar să te întorci în timp, în copilărie, și să te scalzi într-unul din bazinele naturale amenajate direct în râu, pentru ca mai apoi să te relaxezi într-un hamac și să asculți ropotul apei din cascada aflată în apropiere.

Iar când foamea „te va lovi”, nimic nu te va mai putea opri să dai iama în bunătățile tradiționale, pregătite numai cu produse de la fermă sau de la micii producători locali. Balmoșul, fasolea cu ciolan, plăcintele pădurenești, delicioșii virșli, brânzeturi, sunt o infimă parte din bunătățile pe care papilele gustative „se vor bate”.

Dinosaur World Transylvania: de la călăritul dinozaurilor, la mulsul oilor, admiratul bizonilor americani și un somn bun sub cerul liber

Pe nu mai puțin de 100 de hectare se va întinde impresionantul parc tematic. Aici, în următoarea perioadă, vizitatorii vor putea să parcurgă cel mai lung traseu de tiroliană din țară, să admire bizonii americani, cerbii lopătari, măgarii și oile, și chiar să se implice în activitățile de la fermă.

Copiii sunt așteptați să călărească cei 22 de dinozauri pitici, iar cei mai curajoși vor putea urca și pe cei trei dinozauri înalți de 3,5 metri, reproduși în mărime naturală și expuși în aer liber. O sumedenie de locuri au fost create pentru a fi explorate de cei mici și cei mari, deopotrivă.

Vom face și cea mai lungă tiroliană din România, pe care sperăm ca în maximum doi ani să o avem instalată. Mai sunt baloți de paie și foarte mult mobilier de joacă din lemn. Avem și o zonă de relaxare cu hamace, pe o insulă între ape, cu cascade, dar și trei bazine naturale unde copiii și părinții se pot bălăci așa cum făceam noi când eram copii, direct în râu.

De asemenea, vom avea și bazine cu păstrăvi pe care cei care ne trec pragul îi vor putea pescui și, fie îl iau acasă, fie le vor fi pregătiți de către bucătarii noștri”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Florin Ianc, administratorul Dinosaur World Transylvania.

Spațiu pentru corturi și rulote, dar și un loc de basm, cu căsuțe din lut

Investitorul are în plan și crearea unei zone mai exclusiviste, în care oaspeților le va putea fi servită masa la pat. De asemenea, pe o suprafață de șapte hectare va fi amenajat un spațiu pentru corturi și rulote. Și cei dare doresc să își sărbătorească ziua de naștere alături de prieteni, în aer liber, o pot face în incinta acestui complex.

Vom amenaja cel puțin cinci pergole pentru organizarea de evenimente, zile onomastice, dar și săli mai mari de evenimente pentru 500 până la o mie de persoane. Totul de va desfășura în aer liber, iar construcțiile vor fi din lemn și piatră. Vom mai face și un castel de lut și o zonă cu căsuțe din lut vopsite în toate culorile. Avem și un balon cu aer cald.

Încetul cu încetul vom pune în aplicare toate ideile pentru a crea un loc aparte, în care turiștii să se reîntoarcă de fiecare dată cu același entuziasm. Programul este flexibil, și dacă cineva dorește să rămână la noi peste noapte trebuie doar să ne anunțe din timp pentru ca un angajat să rămână cu ei”, a mai menționat Florin Ianc.

Acesta ne-a mărturisit că investiția se ridică la circa 50 de milioane de euro, banii proveniți exclusiv din bugetul familiei. 

Prețul unui bilet de intrare este de 25 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru copii cu vârste între 3 și 12 ani, în timp ce pentru copiii sub trei ani accesul este gratuit.

Detalii suplimentare pe https://dinosaurworld.ro/

Scrie o recenzie

Recenzia ta pentru aceasta locație

angry
crying
sleeping
smily
cool
Încarcă

Your review is recommended to be at least 140 characters long

imageYour request has been submitted successfully.

building Own or work here? Claim Now! Claim Now!
image