Oslea Night Ridge este un eveniment de alergare montană care are loc în zona Retezatul Mic – Masivele Oslea – Piatra Iorgovanului și este organizat de Clubul Alpin Valea Jiului. Oslea Night Ridge este, de fapt, continuarea evenimentului Iorgovanu Night Run. Traseul de noapte parcurge muntele vecin, Oslea și menține o cursă vertical pe portiunea de coborâre a vechiului traseu de noapte.
Peisajul este unul de basm: doi munți legendari, Oslea și Piatra Iorgovanului ne invită la o competiție inedită a curajului care testează limitele concurenților, dar și pasiunea pentru alergare montană.

În 2019 competiția a inclus doua trasee distincte cu startul din același loc:
1. Vertical Race – Piatra Iorgovanului – 10 august – cu plecare la ora ora 09:00
2. Oslea Night Ridge – 10 august – cu startul la ora 21:00

Traseul Vertical Race Piatra Iorgovanului are startul la zona de Camping Valea Iarului. El parcurge intrarea în Parcul National Retezat prin traseul de urcare spre Vârful cu același nume, Piatra Iorgovanului. Este un traseu de urcare de 3,6 kilometri, o urcare dificilă și solicitantă, cu 800 de metri diferență de nivel. Păduri seculare de foioase și conifere, pășuni alpine de un verde-smarald, pătate cu culorile florilor și ale plantelor care cresc doar aici, dar și formațiunile calcaroase specifice Retezatului și panorama splendidă care se deschide ochilor odată ajunși în vârf, fac din acest traseu nu doar o provocare, ci și o încântare. După plecarea dificilă, poteca de alergare se transformă într-o ascensiune progresivă, presărată cu porțiuni plate, iar spre finish se înaintează pe o porțiune de pășune alpină, către Piatra Iorgovanului, aflată la 2014 metri altitudine.

Traseul Oslea Night Ridge – reprezintă, potrivit site-ului organizatorilor, http://oslea.nightridge.ro, o buclă ce are ca punct de plecare Campingul Valea Iarului – Câmpusel, urcă spre Pasul Jiu-Cerna după care traversează aproape în întregime creasta muntelui Oslea oscilând cu un traseu de 3 km pe linia de 2.000 de metri, după care coboară treptat prin zone cu pășuni alpine și drumuri forestiere.
Traseul include asphalt, drum forestier, poteci de munte, urcări solicitante, trasee alergabile, porțiuni tehnice, urcări și coborâri și cărări pentru oi. După mai bine de 11 kilometri de traseu se ajunge la stâna Ursu – punct de revitalizare și al IX-lea punct de control, de unde coborârea continuă 2,5 km pe un drum forestier, iar dupa o urcare domoală de 700 de metri se ajunge la finish – la Campingul Valea Iarului. Distanța totală de parcurs este de 14,2 kilometri, cu o diferență de nivel de 900 de metri și 10 puncte de susținere (hidratare, alimentare, orientare. Experiența montană este, la fel ca și în cazul traseului Piatra Iorgovanului, este, absolut necesară.
Calendarul de înscrieri pentru următoarea ediție, dar și regulamentul competițiilor, le găsiți pe site-ul http://oslea.nightridge.ro.

Scrie o recenzie

Recenzia ta pentru aceasta locație

angry
crying
sleeping
smily
cool
Încarcă

Your review is recommended to be at least 140 characters long

image

imageYour request has been submitted successfully.

building Own or work here? Claim Now! Claim Now!
image