Checkout Golden Mountain Enduro Băiţa Watch Video

Golden Mountain Enduro este o competiție a cărei primă ediție a avut loc în 2018. Iar dacă Enduro Panorama se desfășoară în luna mai în Ținutul Pădurenilor, Golden Mountain Enduro are loc în octombrie pe Munţii Apuseni. Ea a fost gândită ca o competiţie unică în lume, singura care are loc într-o zonă auriferă. Dacă Erzberg Rodeo din Austria e organizat pe muntele de fier, organizatorii hunedoreni și-au dorit să pună la cale o competiţie pe muntele de aur. La startul primei ediţii s-au înscris aproape 100 de rideri din Europa care, la fel ca și la Ghelari s-au cazat la unitățile turistice din zonă, dar și la săteni.

Iar dacă în cazul Enduro Panorama tabăra moto este așezată pe platoul Pensiunii cu același nume (Panorama), la Băița aceasta a fost amplasată locul unde au loc târgurile de toamnă. Deși este abia la început, Golden Mountain Enduro Băița se dorește a urma parcursul Enduro Panorama, de la Ghelari, iar numărul participanților să crească de la un an la altul, pentru dezvoltarea turismului din zonă. Și aici peisajele sunt splendide, și aici turiștii pot găsi nemaiauzite povești, dar pot gusta și din bucatele gustoase, specifice locului.
Competiţia are trei clase : profi, expert şi hobby. Printre participanți s-au numărat rideri din Austria, Polonia, Ungaria, Germania, Slovacia, Cehia, dar și Olanda și România, desigur.

Traseele Golden Mountain Enduro au fost ceva mai scurte decât cele de la Ghelari (spre exemplu, la prima ediție au însumat doar 150 de kilometri, iar la a doua 160), însă foarte diversificate. În prima zi, la prima ediție, au fost zece kilometri de traseu, cu probe speciale obstacole din cauciucuri, pietre și buşteni. Publicul a fost așteptat în jurul taberei de bază, în Crăciuneşti. Traseele din următoarele zile au inclus rute pe la Câinel, către Valea Arsului (cea mai dificilă probă), cu închiderea cursei la Hărţăgani. Duminică traseul s-a întins între Crăciuneşti, spre Hondol şi înapoi la Băiţa.
La cea de-a doua ediție, cea din 2019, doar 120 de concurenți, din totalul celor aproape 170 au terminat cursa dură de 160 de kilometri a Apusenilor. Chiar și campionul României, Jozsa Norbert-Levente, accidentat, a părăsit concursul înainte de ultima zi. La clasa profi, Golden Mountain 2019 a fost cîștigat de cehul David Cyprian, care a declarat, încântat, că traseul a fost excelent! Într-un singur an, la Băița, numărul participanților s-a dublat, așa că Golden Mountain Enduro promite să fie una dintre competițiile de marcă ale acestui sport deloc ieftin, dar care solicită nu doar buzunarul, ci și rezistența fizică și spiritul de oțel al participanților.

Scrie o recenzie

Recenzia ta pentru aceasta locație

angry
crying
sleeping
smily
cool
Încarcă

Your review is recommended to be at least 140 characters long

image

imageYour request has been submitted successfully.

building Own or work here? Claim Now! Claim Now!
image