Grădina zoologică din Hunedoara a fost construită în anul 1972 și este situată pe strada Pădurii, la limita ariei protejate „Pădurea Chizid”. Aici pot fi admirate 21 de specii de animale, însumând 129 de exemplare, în total. Mai exact, de-a parte și de alta a aleilor ce se șerpuiesc pe teritoriul grădinii zoologice sunt exemplare de urs carpatin, leu, tigru, capră neagră, babuini, fazani, păuni, căpriori, inclusiv ponei și corbi.

21 de specii, 129 de exemplare

Spațiul în care a fost amenajată grădina zoologică este unul generos, suprafața totală fiind de 29.000 de metri pătrați, din care aproape 600 de metri pătrați sunt destinați cuștilor și volierelor unde trăiesc necuvântătoarele. Grădina a fost amenajată, pentru prima dată, în 10 mai 1972, aproape de Pădurea Chizid din municipiul de pe Cerna. Vizitatorii pot admira în grădina zoologică de aici 21 de specii de animale, însumând peste 130 de exemplare, respectiv urs brun carpatin, leu, tigru, asin, găină domestică, porumbei, broască ţestoasă acvatică, iepuri de casă, cobai, corb, ponei, pavian, căprior, rață domestică, fazani comuni, fazani aurii, păuni, zimbri, lame, babuini și capra neagră.


The “stars” and veterans of the zoo

„Vedeta” locului este puiul de babuin născut în anul 2021, în captivitate, rod al iubirii dintre babuinul hunedorean Gusti și Maia, adusă aici din Târgu Mureș. După a fost adus pe lume, în urma unui sondaj efectuat de reprezentanții grădinii zoologice, hunedorenii au decis ca puiul de pavian cu mantie să fie „botezat”- Mambo. Acesta, însă, nu este singur la părinți. Mai are o soră, născută în 2019, Ina Babuina.

Nu mai prejos sunt și două exemplare spectaculoase de leu și tigru, ce măsoară din priviri fiecare mișcare pe care o fac vizitatorii. Sunt animale impunătoare, oricât de drăgălașe par la prima vedere. Păsările de aici încântă privirea turiștilor cu frumosul lor colorit, dar și cu jocurile și drăgălășeniile pe care le fac între ele.

In the “veterans” chapter of the zoo, the first place is occupied by the 30-year-old Carpathian brown bear. In the wild, such a specimen lives about three decades, but in captivity, the giant animal can live up to 50 years. Gusti, who is no less than 20 years old, also occupies a place on the “veterans” podium. In captivity, baboons live up to 45 years while their wildlife expectancy is 30 years. Therefore, the people of Hunedoara and tourists from all over the country and the world still have the chance to admire, in all their splendour, the county’s unique specimens for many years from now on.

Normal schedule (April-September):

Monday: closed

Tuesday-Sunday: 10:00 – 19:00, last entry is at 18:30

Winter schedule (November-March):

Monday: closed

Tuesday-Sunday: 10:00 – 17:00, last entry is at 16:30

Prices

3 Ron – retirees5 Ron – adults10 Ron – families (2 adults and 1 or 2 kids)1 Ron/person for a group of students with more than 30 people2 Ron/person for a group of retirees with more than 30 people3 Ron/person for a group of adults with more than 30 people3 Ron – for taking pictures5 Ron – for videosPhoto source: Călin Corpaciu / Hunedoara City Hall

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

imageYour request has been submitted successfully.

building Own or work here? Claim Now! Claim Now!
image