Măgura Wave este festivalul rock inițiat în inima Transilvaniei, în plină luncă a Mureșului, lângă Simeria, la poalele unei culmi foarte ușor de recunoscut de la zeci de kilometri distranță: Măgura Uroiului.

Puțină lume știe că Măgura Uroiului este o arie protejată de interes național, o rezervație naturală, geologică, cu o suprafață de 10 hectare, formată în urma activității vulcanice. Datorită formei sale inedite, culmea care străjuiește apele Mureșului lângă Simeria este supranumită Cușma lui Decebal.
Prima ediție a festivalului Măgura Wave a avut loc în august 2016. Organizatorii au anunțat că doresc să promoveze muzica de calitate, bucurându-se, alături de public, de splendoarea naturii, în Lunca Mureșului. La prima ediție abonamentele au costat 75 de lei, iar biletele pentru o zi au costat 30 de lei.

Spațiul disponibil pentru festival, foarte generos, a inclus zona de scenă și public open-air, dar și spațiu de campare, zonă de parcare, plus o zonă de divertisment: mountain bike, tir cu arcul și zbor cu parapanta, cu plecare dee pe culmea Măgurii. Practic Măgura Wave închidea vara evenimentelor rock, în ultimul week-end din august. Festivalul rock de la Măgura Uroiului a adunat laolaltă iubitorii rockului care aveau ocazia să se bucure de o ultimă întâlnire estivală, să schimbe impresii legate de evenimentele muzicale rock de peste an și să se bucure de muzică, într-un decor natural splendid, mărginit, de râul Mureș și “cușma” dacică a Măgurii Uroiului.

Deși se dorește a fi o componenă rock, Măgura Wave a avut și o componentă jazz. Din păcate, după un început promițător, evenimentul a intrat într-o sincopă. Pasionații genului au lansat chiar și o petiție online, pentru a obține, în continuare, susținerea necesară organizării unui festival de o asemenea anvergură. Anul 2020 ar putea veni, așadar, cu o surpriză. Așadar, rock on!

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

image

Show all timings
  • luni09:00 - 17:00
  • marți09:00 - 17:00
  • miercuri09:00 - 17:00
  • joi09:00 - 17:00
  • vineri09:00 - 17:00

imageYour request has been submitted successfully.

building Own or work here? Claim Now! Claim Now!
image