Măgura Wave este festivalul rock inițiat în inima Transilvaniei, în plină luncă a Mureșului, lângă Simeria, la poalele unei culmi foarte ușor de recunoscut de la zeci de kilometri distranță: Măgura Uroiului.

Puțină lume știe că Măgura Uroiului este o arie protejată de interes național, o rezervație naturală, geologică, cu o suprafață de 10 hectare, formată în urma activității vulcanice. Datorită formei sale inedite, culmea care străjuiește apele Mureșului lângă Simeria este supranumită Cușma lui Decebal.
Prima ediție a festivalului Măgura Wave a avut loc în august 2016. Organizatorii au anunțat că doresc să promoveze muzica de calitate, bucurându-se, alături de public, de splendoarea naturii, în Lunca Mureșului. La prima ediție abonamentele au costat 75 de lei, iar biletele pentru o zi au costat 30 de lei.

Spațiul disponibil pentru festival, foarte generos, a inclus zona de scenă și public open-air, dar și spațiu de campare, zonă de parcare, plus o zonă de divertisment: mountain bike, tir cu arcul și zbor cu parapanta, cu plecare dee pe culmea Măgurii. Practic Măgura Wave închidea vara evenimentelor rock, în ultimul week-end din august. Festivalul rock de la Măgura Uroiului a adunat laolaltă iubitorii rockului care aveau ocazia să se bucure de o ultimă întâlnire estivală, să schimbe impresii legate de evenimentele muzicale rock de peste an și să se bucure de muzică, într-un decor natural splendid, mărginit, de râul Mureș și “cușma” dacică a Măgurii Uroiului.

Deși se dorește a fi o componenă rock, Măgura Wave a avut și o componentă jazz. Din păcate, după un început promițător, evenimentul a intrat într-o sincopă. Pasionații genului au lansat chiar și o petiție online, pentru a obține, în continuare, susținerea necesară organizării unui festival de o asemenea anvergură. Anul 2020 ar putea veni, așadar, cu o surpriză. Așadar, rock on!

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

imageYour request has been submitted successfully.

building Own or work here? Claim Now! Claim Now!
image