Checkout Complex Montana – Straja Watch Video

Complexul Montana, clasificat cu 3 stele, este situat în munţii Vâlcan, la 1367m altitudine, în masivul Straja, lângă staţia de întoarcere a telegondolei.

Fiecare cameră beneficiază de grup sanitar propriu, apă rece şi caldă permanent. Masa se poate servi în unul din cele două restaurante ale noastre. Mai avem pentru dumneavoastră internet wireless, Terasa Montana (lângă cabană, în centrul staţiunii), Apres Bar (la staţia de îmbarcare a telescaunului Constantinescu), Umbrella Bar (la staţia de debarcare a telescaunului Constantinescu), instalaţii de teleschi cu nocturnă, centru închirieri echipament schi, cursuri de schi.

Preturi cazare

1 noiembrie – 30 aprilie


Cameră single: 180 lei / cameră / noapte

Cameră dublă: 250 lei / cameră / noapte

Cameră dublă premium: 300 lei / cameră / noapte

Cameră 3-4 locuri: 350 lei / cameră / noapte

Ziua hotelieră începe la ora 16:00 (ora la care camera poate fi ocupată / check-in). Ziua hotelieră se termină la ora 12:00 (ora la care trebuie eliberată camera / check-out).

1 mai – 31 octombrie

Cameră dublă: 120 lei / cameră / noapte

Cameră dublă premium: 200 lei / cameră / noapte

Cameră 3-4 locuri: 200 lei / cameră / noapte

Omologarea staţiunii Straja

Complexul turistic este format din 210 cabane, case de vacanţă, pensiuni şi vile. Dintre acestea, 70 sunt omologate cu 1, 2, 3 şi 4 stele. Straja a fost declarată staţiune turistică locală în anul 2002, potrivit H.G. 1110 din 20 octombrie 2002.

Amenajări pentru schi

In Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreţinute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, ratrac-uri, pentru a le menţine în condiţii cât mai bune de schi. Prin cele 12 pârtii de schi, staţiunea Straja însumează aproximativ 26 km de domeniu schiabil. Din aceştia, 20 km sunt acoperiţi cu zăpadă artificială.

Cele 11 instalaţii de transport pe cablu vă asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune: 4 telescaune, 6 teleskiuri și telegondola care face legătura dintre Lupeni și stațiune. Datorită construirii telegondolei şi a telescaunului de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungă fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km. În sezonul 2016-2017 am inaugurat telescaunul de pe Pârtia Constantinescu. Pentru fluidizarea și dezvoltarea transportului pe cablu, în 2018 s-a demontat teleschiul 3, pentru lărgirea pârtiei, acesta fiind relocat paralel cu telescaunul 1, de pe pârtia Constantinescu.

Pentru fluidizarea și dezvoltarea transportului pe cablu, în 2018 s-a demontat teleschiul 3, pentru lărgirea pârtiei, acesta fiind relocat paralel cu telescaunul 1, de pe pârtia Constantinescu. Cea mai semnificativă investiție din anul 2018 este cea a telescaunului cu patru locuri, debraiabil, din zona Crucii. Acesta se deplasează cu viteza de 4m/s, pe o lungime de 1300 metri. Telescaunul debraiabil pornește din zona Crucii Eroilor și urcă până spre finalul pârtiei Mutu.

Pentru începători, covorul rulant a fost remontat și poziționat în variantă finală, pe pârtia Baloo, iar pentru asigurarea stratului de zăpadă artificială pe tot parcursul sezonului s-au mai achiziționat cinci tunuri noi, numărul total al tunurilor ajungând la 23, toate fiind răspândite pe tot domeniul schiabil. O altă investiție așteptată de turiști a fost telescaunul de pe Vârful Straja. Începând cu sezonul 2018-2019 acesta va funcționa și va urca până la 1870 metri.

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

imageYour request has been submitted successfully.

building Own or work here? Claim Now! Claim Now!
image