Un frumos exemplar de pisică sălbatică a fost surprins, zilele trecute, de membri ai Asociației EcoEdu Natura, în timp ce se afla la vânătoare, pe un teren agricol din Țara Hațegului, la poalele masivului Retezat. Felina, care a simțit prezența celor doi, s-a furișat într-un lan de porumb și a rămas în expectativă, pentru ca mai apoi să-și continue drumul, cel mai probabil, în căutarea hranei.
„Fotografiile realizate recent de către membrii Asociației EcoEdu Natura, Claudia Dănău și Dragoș Cușnir, la o tură de monitorizare faună în Țara Hațegului, dezvăluie o priveliște fascinantă a unei pisici sălbatice (Felis silvestris) ascunzându-se în lanul de porumb. Aceste imagini surprind esența sălbăticiei și delicatețea momentelor petrecute în habitatul natural al acestui prădător agil și discret.
Pisică sălbatică este un mamifer mic, agil și discret, cu o blană groasă, dungată, care o ajută să se camufleze excelent în habitatul său natural. Trăiește într-o varietate de habitate, inclusiv păduri, regiuni stâncoase și zone cu vegetație densă. Pisica sălbatică este un prădător nocturn hrănindu-se în principal cu rozătoare și păsări”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Lucia Ursu, reprezentant al Asociației EcoEdu Natura, dar și al Parcului Național Retezat.
Cine sunt cei de la EcoEdu Natura?
Claudia Dănău (Biolog în The National Retezat Park) și Dragoș Cușnir (fotograf de natură și membru al Asociației FORONA – Asociația Fotografilor de Natură din România) sunt membri fondatori ai Asociației EcoEdu Natura. Această organizație are ca scop educarea și conștientizarea publicului larg cu privire la problemele de mediu și sociale din România.
Misiunea EcoEdu Natura este de a promova educația pentru dezvoltare durabilă, oferind ateliere interactive care dezvăluie interconexiunile complexe dintre natura sălbatică și comunitatea umană. Această abordare educațională încurajează participanții să adopte practici sustenabile și să se implice activ în conservarea patrimoniului natural și cultural al țării.